Heeft uw organisatie een heldere visie op Leiderschap?

Deze heldere visie is nodig in een omgeving die continu in beweging is en waarin verandering de constante is. Een duidelijke strategie en het lef om keuzes te durven maken zijn essentieel. Leiders met impact zijn cruciaal binnen je organisatie. Wij geloven dat impact te ontwikkelen is. Dit begint met de fundamentele keuze “welke impact wil en kan ik hebben?” omdat je ziet “ik heb (of wij hebben) hier iets te doen!”  Vervolgens gaat het over mensen en gedrag en hierop weten af te stemmen om de ander (en jezelf) te raken, in overeenstemming met je werkcontext.

hr-ontwikkelhuis-04

De trainers

De trainers gaan uit van de kennis en competenties van de professionals en voegen daar samen met hen vakmanschap, persoonlijke kracht en impact aan toe. Tijdens het ontwikkelprogramma wordt gewerkt met zeer deskundige trainers, die als geen ander weten wat de rol van leider precies inhoudt. Dit is zowel ontzettend inspirerend als bijzonder leerzaam!

Impact is de sleutel tot succes.

 • De wereld om ons heen is continu in beweging. Dit vraagt om een wendbare organisatie. Het is nodig dat leiders beweging kunnen creëren.
 • Dat vraagt van leiders andere kwaliteiten. De vraag is niet of de leiders de vereiste kwaliteiten al dan niet hebben, maar in welke mate de kwaliteiten zijn ontwikkeld.
 • Wanneer we weten wat we willen leren, zijn we in staat om dat te leren. Hiermee is niet gezegd dat iedereen een leider met impact kan worden, maar wel dat iedere leider over meer mogelijkheden beschikt dan we in eerste instantie vermoeden.
 • Dit vraagt om ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, zodat de leider impact kan en durft te maken en weet waar zijn/haar toegevoegde waarde ligt!

Onze bijdrage

Wij leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van leiderschap binnen uw organisatie. Samen geven we inhoud aan het ‘wat en hoe’ van het gewenste profiel. Het op maat gemaakte programma bevat elementen die zowel kennis, persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit in het werk vergroten.

Doelgroep

In deze tijd is er geen sprake meer van een traditioneel profiel voor leidinggevende. Onze programma’s zijn dan ook gericht op iedereen binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van anderen. Dit kunnen directieleden zijn, teamleiders, managers maar bijvoorbeeld ook coaches van agile werkende teams.

Opzet programma Groei!

Alle competenties die de leiders nodig hebben om impact te maken komen in een overzichtelijk programma aan bod. Het programma bestaat o.a. uit een assessment, verschillende modules gericht op de persoonlijke- en functionele ontwikkeling en individuele coaching. Daarnaast werken deelnemers gedurende de looptijd aan een strategisch vraagstuk binnen de organisatie. In co-creatie met de opdrachtgever wordt bepaald hoe de definitieve opleidingsroute eruit zal zien.

Visie op leren door het Leiderschap Ontwikkelhuis

 • We geloven sterk in een concept waarbij de verantwoordelijkheid primair ligt bij de deelnemers. Dit vraagt een sterke commitment ten aanzien van het programma van zowel de deelnemers als de leidinggevenden.
 • Onze ervaring is dat medewerkers die in transitie zijn zich in positieve zin ondersteund voelen door het ontwikkeltraject.
 • We weten dat deelnemers zich makkelijker uit hun comfortzone laten trekken door een unieke manier van leren, waarbij de deelnemers gedurende het gehele programma uitgenodigd worden om zich kwetsbaar te tonen en zich open te stellen, ook naar anderen.
 • We werken alleen met trainers die de rol van leider als geen ander verstaan en in staat zijn om hun vakmanschap, leiderschap en hun eigen authentieke persoonlijkheidsprofiel als instrument in te zetten tijdens het werken met de deelnemers.

Interesse in de mogelijkheden?

Neem gerust contact op via 088 101 2600 of onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht