Vrouwen aan de top – Persoonlijk Leiderschap

Vrouwen op de werkvloer, je kan er echt niet meer omheen. Ondanks dat sommigen de opmerking ‘’Dat is zielig voor de kinderen!’’ nog steeds gebruiken als reactie op een werkende vrouw, is het tijd dat iedereen zijn ogen opent voor de bekwame vrouw van tegenwoordig. Een vrouw die werkt én leider kan zijn.

94,3% van het investeringsgeld voor startups en scale-ups gaat naar bedrijven waar mannen aan het roer staan. Slechts 0,8% gaat naar de bedrijven die worden gerund door vrouwen. Bizar, maar niet schokkend.

Narcistische trekken bij leiders

Narcisme. Ik durf te wedden dat iedereen wel connecties in zijn of haar netwerk heeft die narcistische trekken hebben. Deze personen vinden zichzelf over het algemeen perfect en zien zichzelf als een cadeautje. Barbara Nevicka, docent arbeids- & organisatie psychologie op de UvA, somt in een onlangs verschenen artikel op NRC.nl nog een aantal punten op waaraan je leiders met narcistische trekken aan kan herkennen: ze stralen autoriteit en zelfverzekerdheid uit, misbruiken anderen en doen dit zonder gewetensbezwaren én ze hebben het idee dat ze het altijd beter doen dan anderen.

Leiders met narcistische trekken luisteren minder goed/niet naar anderen en hebben weinig oog voor hun werknemers, het gevolg hiervan is dat het werk én het welzijn van medewerkers daaronder kunnen lijden. Dat klinkt niet echt inspirerend.

Instant gratification monkey

Kies je ervoor om iemand een vis te geven (gebakken en wel, ontgraat in hapklare stukken op een bord)? Of leer je iemand hoe diegene zelf een hengel kan maken? Logisch geredeneerd kiest iedereen natuurlijk volmondig voor het 2eantwoord. Hoe komt het dan dat veel leidinggevende dagelijks bezig zijn met taken die eigenlijk in het team thuishoren?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.