Supervisie

Wil jij op een bewuste en actieve manier aan de slag met je persoonlijke en professionele ontwikkeling als (aankomend) leidinggevende? Spreekt het je aan om hieraan te werken in een kleine groep gelijkgestemde vakgenoten onder leiding van een ervaren senior leidinggevende? Dan is de Supervisiegroep iets voor jou.

Wat levert deelname op?

 • Je breidt je kennis en competenties uit met vakmanschap, persoonlijke kracht en impact.
 • Je ontwikkelt een eigen visie op leidinggeven en hoe jij daarin bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen.
 • Doordat je samenwerkt met deelnemers van andere bedrijven vergroot je je blikveld en neem je waardevolle ervaringen uit de buitenwereld mee in je eigen organisatie.

Doelgroep

Je bent een (aankomend) leidinggevende met maximaal 5 jaar ervaring als leidinggevende. Je hebt een HBO- of academische opleiding afgerond.

Opzet

In de supervisiegroep ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. De focus van de bijeenkomsten ligt op beroeps­- en ervaringsgericht leren en het uitbouwen van jouw professionaliteit.

Jij en de andere deelnemers brengen zelf cases in vanuit je eigen werkervaring, waarbij je de vertaalslag leert maken tussen theorie en praktijk.

Ter voorbereiding van de bijeenkomsten lees je de aanbevolen literatuur en maak je eventuele casuïstiek en/of opdrachten.

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten komen alle instrumenten die je nodig hebt aan bod, evenals de strategische thema’s waarmee je als leidinggevende te maken krijgt.

Instrumenten die aan bod komen:

 • Ontwikkeling van je competenties
 • Onderzoeken van nieuwe inzichten
 • In kaart brengen van het stakeholdersveld binnen organisaties

De strategische thema’s die aan bod komen zijn:

 • Cultuur
 • Talentontwikkeling
 • Leiderschap
 • Wendbaarheid en aanpassingsvermogen van organisaties

Kleine groepen

Je werkt in een kleine groep tot 8 deelnemers. Dit zorgt voor een veilige setting die uitnodigt om je kwetsbaar te tonen en je open te stellen, ook naar anderen. Daarnaast bieden kleine groepen ruimte om jouw persoonlijke vraagstukken aandacht te geven en tegelijkertijd van elkaar te leren door je ervaringen te delen en van gedachten te wisselen met de andere deelnemers.

Ervaren supervisor

Tijdens de Supervisie bijeenkomsten werk je met deskundige supervisors. Zij verstaan als geen ander de rol van leidinggevende. Ze zetten hun eigen vakmanschap, leiderschap en authentieke persoonlijkheidsprofiel als instrument in. Je zult merken dat dit inspirerend en bijzonder leerzaam is.

Duur

Je kunt op ieder moment instromen in een bestaande Supervisiegroep. Je maakt minimaal 1 jaar deel uit van de supervisiegroep. In totaal gaat het om 28 bijeenkomsten die ieder 3 uur duren.

Tussentijds vinden er evaluaties plaats waarbij jouw werkgever is betrokken. Jij, je werkgever en het Leiderschap Ontwikkelhuis bekijken waar je staat en of je je deelname wilt verlengen.

Locatie

De supervisiebijeenkomsten vinden altijd plaats bij de werkgevers van de deelnemers. In de praktijk kan dit extra reistijd betekenen.

Kosten

€ 2400,- per jaar exclusief BTW

Interesse gewekt? Vraag onze brochure aan!

  * = verplicht veld