Strategieontwikkeling 

In een snel veranderende wereld is het steeds belangrijker dat organisaties hun continuïteit waarborgen door te opereren met oog voor de toekomst. Strategieontwikkeling draagt hieraan bij door het gericht op elkaar afstemmen van gedrag, kennis en ambities van mensen met de organisatiedoelstellingen. De link tussen deze strategische afstemming en organisatieperformance is al vaak bewezen. Het formuleren en op papier zetten van de strategie  helpt richting te bepalen en koers te houden.

Met de module ‘Strategieontwikkeling’ word je begeleid bij het formuleren en op papier zetten van de strategie voor je afdeling en/of organisatie.

Werkwijze

Een consultant van het Leiderschap Ontwikkelhuis helpt je om samen met jou een toekomstbestendig beeld te schetsten voor jouw afdeling en/of organisatie. Dit vormt de basis van de nieuwe strategie. Daarna worden doelstellingen geformuleerd om tot deze vernieuwde organisatie te komen: de strategie. Er wordt gewerkt vanuit jouw eigen kracht en eigen visie. Gepersonaliseerd leren wordt hiermee gestimuleerd en draagt bij aan jouw ontwikkeling.

Vervolgens wordt de aanpak om te komen tot de nieuw geschetste organisatie in samenwerking verder uitgewerkt en helder op papier gezet. Hierdoor wordt de nieuwe koers inzichtelijk voor iedereen binnen de organisatie. Er worden korte- en langetermijndoelstellingen geformuleerd waardoor je direct met je team én met de nieuwe aanpak aan het werk kan.

 

Interesse in deze training?

Neem gerust contact op via 088 101 2600 of via onderstaand contactformulier.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht